<--><--> <--><--><--> <-->

Örebro Syrianska fick inte ta mig sig några poäng hem till Örebro efter förlust med 1-2 mot FBK Karlstad. Efter en positiv första halvlek och 1-0 så kunde värmlänningarna vända och vinna matchen.

Känslan efter de 45 första minuterna var positiv. Örebro Syrianska rullade fint runt bollen och skapade med jämna mellanrum farligheter framför FBK-målet. I den 36:e matchminuten kunde Johan Bugday på en retur peta in bollen som innebar 1-0 för bortalaget. Det fick också bli resultatet i halvtid.

I den andra halvleken ändrades matchbilden till att FBK Karlstad var de som hade mest boll och hittade stora ytor mellan Örebro Syrianskas backlinje och mittfält. Dessutom kom man i snabba och farliga omställningar i samband med att Örebro Syrianska varit i anfall. I den 51:a minuten kunde Daniel Ericsson genom ett snyggt skott hitta nätmaskorna bakom Daniel Rydberg i Syrianska-målet, som innebar 1-1. Cirka tio minuter senare slog han till igen efter slarv och ofokus i Syrianska-försvaret när två FBK-spelare kom ensamma mot Basel Gorgis i mittförsvaret. En passning och en bredsida senare var 2-1 ett faktum. Örebro Syrianska försökte i slutet av matchen pressa på för en kvittering men var uddlösa.