Premiären i försäsongsmatchandet, hemmamötet med lokal konkurrenten Adolfsbergs IKunder torsdagen, lede till första segern för iår på Karlslund Arena med 1-0, efter ett mål i första halvlek för hemmalaget. Emanuel Ekeh blev ända målskytten för efter att bollen hamnat hos honom på en hörna.

Örebro Syrianska kom till spel med flertalet provspelare i startelvan och att laget inte var speciellt samspelat blev snabbt väldigt tydligt i torsdagens försäsongspremiär mot Adolfsbergs IK. Massor av passningar slogs bort och tempot var väl inte det högsta men det är visserligen inget ovanligt så här tidigt på försäsongen. Adolfsbergs IK matchade ett bra mycket starkare lag trots bra inledning från Adolfsbergs gav Emaneul Ekeh Syrianska ledningen med 1-0 efter dryga 20 minuter och därefter hade man bud på ytterligare mål framåt men de Örebro Syrianska fick nöja sig med en uddamålsledning efter den första halvleken.

När den andra halvleken drog igång efter pausvilan var skapade Örebro Syrianska flera chanser bland annat ett friläge från Elias Kastuma som tyvärr målvakten kunde styra ut. Ali Reda var en av planens absolut bästa spelare på ovanroll som mittback. Mer mål fick man tyvärr inte se.

Redan nu på måndag väntar en ny försäsongsdrabbing för Barsom och Pauls manskapdå Örebro SK u19 gästar sig själva på Behrn Arena