Syrianska tog en poäng hemma mot Assyriska inför storpublik på Örnsro IP i en match som präglades av mer kamp än skönspel.

Den första halvleken startade avvaktande med mycket närkamper och mindre anfallsspel. Syrianska försökte ta tag i handlingarna men det var faktiskt Assyriska som var farligare när man väl kom fram i sina omställningar. Syrianska kändes ofokuserad och man fick inte alls till sitt passningsspel.  Mittfältet tappade man också under långa delar av matchen, vilket sånär Assyriska kunde utnyttja under matchens gång. Man var både en ribbträff och stolpträff ifrån att gå till ledning med 1-0.

Efter paus såg det ut som att Syrianska skulle ta över spelet och etablera tryck mot Assyriska-målet men målchanserna uteblev. Det var istället Assyriska som stod för farligheterna framåt men utan att ha marginalerna med sig. Matchen slutade till slut 0-0 och lagen fick dela på poängen denna gång.  Syrianska har nu fyra matcher utan vinst och tränare Barsaum Cicek har en del att fundera på inför kommande tuffa match mot IK Sleipner på söndag.