Äntligen var det hemmapremiär i Örnsro där ca 300 personer såg Syrianska inledda hemmasäsongen med att besegra Karlstad med 2-1. Syrianska hade flera chanser att utöka målskörden, främst i första halvlek, men klarade inte att överlista Karlstad målvakt.

Syrianska inledde säsongen med blandat resultat. En vinst och en förlust på de två inledande matcherna. Efter matchen mot Karlstad kan laget lägga ytterligare tre poäng i påsen, efter att ha vunnit med 2-1.

Syrianska var det klart bättre laget i den första halvleken. Gjorde mål redan efter sex minuter genom Anel Coralic, och i den 40:e minuten utökades ledningen när Martin Alp kom igenom på en kontring.

I andra halvlek tröttnade Syrianska något. En tung blöt plan på Örnsro IP gjorde det jobbigt att spring. Syrianska sjönk djupare och djupare och till slut var det en röd-gul mur framför det egna målet med en ensam Martin Alp på topp. Karlstad forcerade och i den 80:e minuten reducerade laget. Lagkaptenen Gazmend Bahtiri skruvade snyggt in en frispark. Men närmare än så kom aldrig Karlstad och Syrianska kunde gå segrande ur säsongens hemmapremiär.