Syrianska spelade sin tredje träningsmatch mot Ösk söder, och man vann matchen med 3-1. Matchen mellan Syrianska och Ösk söder spelades på Behrn arena. Det var ganska kallt och regnigt. Men vilken härlig match det var speciellt från syrianskas sida. Det var det “gamla syrianska” vi fick se idag med ett underbart teknisk och rörligt spel. Syrianska ägde matchen från början till slut och man hade matchen helt under kontroll.

Första halvlek mållös
Matchen börjar med att syrianska tar tag i spelet och man spelar ut motståndarna gång på gång fram till sista passningen. Man hade flera chanser där Sebbe och Nuri kom runt på sina kanter bra, men tyvärr gick inte bollen i mål. Försvaret spelade stabilt och vår målvakt Johan var stabil i mål de få gånger han ställdes på prov. Äntligen har vi en riktig målvakt där man inte behöver vara rädd så fort de kommer ett inlägg. På innermittfältet härjade vår nygamla spelare Jakob Jahkobson och som han kämpade och slet tillsammans med Adam. Jakob visade att han har både defensiva och offensiva kvalitéer och kommer bli oerhört nyttig för laget under säsongen.

Andra halvlek kom målen
Syrianska startade med Mike och Johan Bugday på topp och de kämpade och gjorde en bra första halvlek. I andra halvlek bytte tränaren in Ala som redan efter 30 sekunder på plan fixar en straff. Mike var sugen på straffen och slog den till höger om målvakten bra, men målvakten lyckades på nått vis rädda den. Några minuter senare möter Ala upp bollen i mitten och driver den framåt på egen hand och utmanar 3-4 försvare och sprintar förbi dom och gör 1-0 i matchen. En mycket snygg solo prestation utav vår skyttekung. Syrianska fortsatte med sin offensiv och man kom att få utdelning direkt då Ala spelar fram Mike som enkelt bredsidar bollen förbi målvakten och 2-0 var ett faktum. Matchen var tuff där flera hårda närkamper ledde till att nästan hela syrianskas lag blev varnade och Jakopson fick ett rött kort, mycket orättvist utav domaren som var väldig hård idag. Trotts detta gjorde syrianska 3-0 genom Mike Bashir. Ösk hade egentligen ingenting under hela matchen, men fick till slut ett tröstmål i en kontring där målvakten var helt chanslös. Matchen slutade och 3-1 och det som gladde mest var det säkra spel man visade upp idag. Det ser riktigt bra ut just nu inför seriepremiären om någon vecka. Man har en bred trupp i år med många unga spelare.