Eker IF Örebro bjöd på motstånd, men Syrianska vann till slut kontrollerat, med 5-3 (4-1). Syrianska hade en till synes komfortabel 4-1 ledning i halvtid men ändå var matchen långt ifrån avgjord.
– Eker var farliga hela tiden och vi kunde aldrig slappna av. Vi hade stora problem i försvarsspelet och var ständigt hotade av deras anfall, säger Syrianskas tränare Melke Alan.

Matchen inledde med att Syrianska pressade på rejält och mål blev det efter första minuten, när Jakob Jahkobosson kommer lätt runt sin gubbe som lätt spelar in den genom Ekers försvar där Mike Bachir lägger in den 1-0. Mer mål kom det  Jakob Jahkopsson fick en fint inlägg från Adad där han lätt nickar in bollen bakom Ekers målvakt 2-0. 3-0 målet kom när Jahkopsson gör ett fint inlägg som Mike lätt nickar in den. Innan halvtids villan så leder Syrianska med hela 4-1 mål genom Ala Mohammed men ändå var matchen långt ifrån avgjord.

I andra halvlek kommer Eker tillbaka som gjorde två snabba mål i början av andra och plötsligt vart det match igen. Försvarsproblemen berodde mycket på att många nya spelare håller på att spelas in och alla har ännu inte hittat sina rätta roller. En debutant som dock imponerade stort var målvakten El-Mouady Mohamed som inte kan lastas för något av baklängesmålen. Efter Ekers två snabba mål så höjde Syrianska upp sig och kunde punktera matchen med ett till mål från Ala Mohammed. Strax efter målet får Syrianska straff som vanligt går Adad Hanna fram, men idag vare inte hans dag målvakten räddar den.

Örebro Syrianska-Eker 5-3 (4-1)

Syrianska: Alaa Mohammed 2, Mike Bashir 2, Jakob Jakobsson.
Eker: Krister Haglund, Nicklas Nilsson, Henrik Torstensson.