Efter tre raka vinster för Syrianska då kom första förlusten mot ett taggat Tånged. Syrianska orkade inte att resa sig efter att laget fått en utvisning på Simon Tekin i början på andra halvlek. Tånged vann till slut med 4-1.

Matchstarten var inget annat än en mardröm för Syrianska, 1-0 efter 8 minter sedan Tånged spelare hittat rätt bakom El-mouabi Mohamad efter ett kontrings mål. Hemmalaget stred för de tre poängen på ett mycket konkret vis. Syrianska pressade på rejält för att kvittera till 1-1 innan halvtid men i dagens match så vill det inte bli. Tånged målvakten räddade allt som gick.
– Vi kollapsar totalt i inledningen, de gör mål på sin första chans på kontring.

Det dröjde inte länge tills Tånged kunde göra 2-0 redan efter 20 sekunder, ett mål som inte alls borde bli. Det syntes ganska klart att det var offside men domaren ville inte blåsa för det. Idag var det inte Syrianskas dag, 20 min in i andra halvlek får Simon Tekin direkt röttkort ingen fattar något Simon går upp för att ta en nickduell och domaren visar rött kort direkt. Melke väljer att satsa allt framfåt för att försöka knipa någon poäng. Man spelar 4-3-3 och fortsätter att pressa trots en man mindre. George Anim nickar i stolpen bland annat, men Tånged gör direkt efter 3-0 i en kontring. Reducering kom i den 87 matchminuten genom Jakob Cicek på en hörna slagen av Nuri. Cicek skallar in bollen genom sin starka vilja och gjorde idag ett bra inhopp. I slutminuterna kan Tånged även göra 4-1.
– Denna match är bara att glömma nu och istället tittar vi framåt. I nästa omgång har vi en viktig match mot serieledande Adolfsberg.

Tånged – Örebro Syrianska 4-1 (1-0)