Örebro Syrianska har hittat formen och spelglädjen. Efter 2–1 (0–0) hemma mot IFK Ölme klättrar laget några placeringar och lämnar därmed bottenträsket.

Ölme hade inte mycket att säga till om. Det var Syrianska som kontrollerade och förde matchen.
– Det känns bra, vi spelade otroligt bra fotboll stundtals, säger Syrianskas tränare Samuel Mokédé.
Hemmalaget hade mängder av chanser och borde gått till paus med en klar ledning. Istället var det mållöst fram till den 56:e minuten då Diego nickskarvade in ett inlägg. Ölme kvitterade drygt tio minuter senare efter att viss kalabalik uppstått i Syrianskas försvar. Tio minuter från slutet fastställde Alaa Mohammad slutresultatet när han elegant förvaltade ett friläge.
Samuel Mokédé har nu tagit maximala sex poäng på de två matcher som han coachat laget.
– Det känns skönt, man engagerar sig på ett annat sätt. Vi har en positiv trend.
Tränarbytet verkar ha fått omedelbar effekt på gruppen. Något som Mokédé vill poängtera.
– Det är en helt annan glädje i laget nu, vilket visar sig både på planen och utanför.
Återigen är det Antonio som utmärkte sig precis som i förra matchen mot Ludvika. Syrianska har nu två raka segrar och möter i nästa omgång IFK Örebro på bortaplan.

Mål, Syrianska: Diego Pereira Valviesse, Alaa Mohammad.