Syrianska tar chansen att haka på i toppen och visade att fadäsen senast mot Glanshammar inte var något annat än ett temporärt bakslag. Man besegrade Fjugesta med hela 7-2. Med lite mer gnutta av skärpa vid avsluten hade segersiffrorna mycket väl kunnat var större.

Slog till direkt
Syrianska såg inledningsvis till att ta kommandot direkt och spelade väldigt stabilt. Ibrahim Ibrahim starta matchen med att bilda anfallspar med Ala Mohammed och Ibbe slog till direkt i den 5 match minuten. Båda uppvisade ett bra samarbete och rörlighet vilket skapade stora luckor i Fjugestas försvar. Syrianska fortsatte att spela stabilt och var närmare 0-10 än Fjugeta var i närheten av Syrianskas straffområde i första. Basel Gorgis, som med sitt intåg gav en pigg injektion och ännu rörligare i försvaret var tillbaka efter avstängning, såg till att försvaret funkade.

Det kunde ha blivit många fler mål
Den händelserika första halvlek följdes upp i det andra som blev spelmässigt bättre och bättre än första. Trots att Syrianska var det lag som hade ett stabilt grepp om matchen agerade man halvleken igenom väldigt lojt vilket i hårdare motstånd kan straffa sig. Fjugesta var aldrig i närheten av att reducera, istället så kunde Syrianska göra fyra mål till. Ala visade i god form att han var sugen efter sin avstängning och han slog till igen med ett hattrick. Stundtals uppvisade Fjugesta ett mycket låg nivå på sitt försvarsspel vilket bäddade för Syrianskas många frilägen.Trots att Syrianskas nykomponerade mittlås aldrig sattes på något riktigt prov under matchen fick man ändå skönja ett mycket klokt och stabilt agerande av förvärvet. Bästa spelare i hemmalaget var Ibrahim Ibrahim, Ala Mohammed, Basel Gorgis och Johan Johansson.

Örebro Syrianska-Fjugesta 7-2 (3-0)
Mål: Örebro Syrianska: Ala Mohammed 3, Ibrahim Ibrahim 2, David Gulec, Basel Gorkis.
Fjugesta: Göran Hellström 2.