Örebro Syrianska tog i dag tre poäng efter 2–0 (0–0) borta mot jumbon Arboga Södra i division 3. David Gulec ordnade segern tack vare två snabba mål i den andra halvleken. – Ett sånt lag är livsfarligt att möta. Arboga gav verkligen allt i den första halvleken, säger Syrianskas tränare Hans Källén Bland annat hade hemmalaget en missad straff i inledningen på matchen. En straff som tog i stolpen. – Hade den suttit vet jag inte hur matchen skulle slutat. I den andra halvleken var det inget snack om saken. David Gulac ordnade på egen hand segern åt gästerna, Först i den 63:e minuten och bara åtta minuter senare satte han 2–0–målet. Inför säsongen i division 3 var det mycket snack om Syrianskas nya brassar. Hittills har ingen av dem gjort något större väsen av sig. Ett av nyförvärven, Rafael Fernando Corrente gjorde i går sin första match med sitt nya lag. – Han blev äntligen spelklar. Det har dragit ut på tiden jättelänge. Rafael har inte spelat en match sen vi mötte Syrianska Kerbura i början av mars och behöver självklart mer matchträning. Han var duktig i dag och kommer bli en tillgång för oss, säger Källén och fortsätter: – Men de behöver nog alla lite mer tid på sig. Juninho skadade sig i förra matchen och fick känningar även i dag, säger Hans Källén. Närmast väntar Adolfsberg, som ännu inte tagit sin första trepoängare.