Örebro Syrianska kunde efter en sen kvittering av Adad Hanna knipa en poäng i hemmamötet mot Kungsör BK på Örnsro IP. Man tog därmed inte chansen att haka på i toppen av tabellen efter sex spelade omgångar.

Den första halvleken började lovande sett ur hemmalagets perspektiv. Man fick emellanåt riktigt bra rull på bollen och man skapade även några vassa målchanser, som borde resulterat i minst ett mål. Kungsör stack emellan Örebro Syrianskas anfall upp och skapade även dem ett par halvchanser men den första halvleken fick ändå gå till Örebro Syrianska; både chans- och spelmässigt. Trots detta slutade den första halvleken mållös.

I andra halvlek försökte Örebro Syrianska fortsätta rulla boll och skapa chanser och i den 53:e minuten lyckades man också göra 1-0 efter det att Rafael Fernando Corrente blivit frispelad och därefter rullat in bollen förbi Kungsör-målvakten. Därmed gjorde Rafael sitt första mål för säsongen.

Det var efter 1-0-målet som luften gick ur spelarna i Örebro Syrianska. Man började slappna av och blev lång stunder bolltittare när man tillät Kungsör ostört rulla runt bollen. Efter några farliga chanser framför Victor Crona så fick Kungsör tillslut – och inte helt oväntat – in 1-1 i den 66:e matchminuten. Örebro Syrianska fortsatte spela utan inspiration och kämparanda varefter Kungsör fortsatte skapa chanser framför Syrianska-målet. I den 75:e minuten tog man också ledningen med 1-2 efter en fin kontring.

I slutet av matchen tryckte Örebro Syrianska på för ett kvitteringsmål med ett varierande spel av långbollar och kortpassningsspel. Adad Hanna kom in och fick agera anfallare, vilket visade sig vara ett lyckat drag. I den 84:e minuten lyckades han nämligen fiska upp bollen i motståndarnas straffområde och sätta dit 2-2 som innebar att Örebro Syrianska och Kungsör denna kväll fick dela på poängen. Ett besviket hemmalag men ett troligtvis mer nöjt bortlag fick lämna Örnsro IP med en poäng vardera i bagaget.

Örebro Syrianska IF – Kungsör BK 2-2 (0-0)
1-0 Rafael Fernando Corrente '53
1-1 Georgi Kyosev '66
1-2 Tobias Idling '75
2-2 Adad Hanna '84

Arena: Örnsro IP
Publik: 150 pers.
Matchdag: 2009-05-24, Kl. 17:00