Örebro Syrianska och Rynninge delade på poängen ikväll efter tre mål vardera i en match där hemmalaget hade ledningen tre gånger i matchen. Som målvakt stod Victor Crona som var tillbaks mellan stolparna för första gången på ett tag.

Matchen började med ett litet övertag för Rynninge om man ser till bollinnehavet. Man slog in bollar mot Örebro Syrianskas straffområde vilket ledde till ett par halvchanser för bortalaget.  Men efter en trevande inledning så kom Örebro Syrianska igång och arbetade sig sakta men säkert sig in i matchen. I den 44 minuten strax innan halvtid så spelades nyförvärvet Zana Can fri och kunde efter en djupledslöpning runda Rynninges målvakt och snyggt slå in 1-0. Så blev också halvtidsresultatet.

Efter halvtid så följde en jämn tillställning och ett ställningskrig lagen emellan. Farligheterna stod dock Örebro Syrianska för när man hela tiden hotade bakom Rynninges backlinje. Därför kom det lite som en smärre chock när Rynninge lite tursamt lyckades kvittera till 1-1. Det var mittbacken Jacob Cicek i hemmalaget som fick motlägg på sin rensning och bollen tog en konstig båge över Victor Crona i Syrianska-målet.

Örebro Syrianska fortsatte efter kvitteringsmålet med ett snabbt och vägvinnande djupledsspel som vid ett par tillfällen skapade oreda i Rynninges försvar. Det dröjde dock ända till den 70:e matchminuten innan Zana Can kunde slå in sitt andra mål för kvällen efter att ännu en gång blivit frispelad; denna gång av Daniel Kaya. Rynninge skulle dock komma tillbaks ännu en gång och genom ett långt inlägg mot den bortre stolpen så lyckades Andreas Karlsson språngnicka in 2-2 i den 80:e minuten.

En sista anstormning från Örebro Syrianska var att vänta och i en andravåg i den 81:a matchminuten så fiskar Igor Coric upp bollen och slår till med skott; ett skott som ställer Rynninges målvakt och som leder till 3-2. En snabb replik och många trodde här att matchen var avgjord. Men Rynninge skulle få ytterligare en chans att plocka med sig en poäng hem när domaren i den 88:e minuten hittar en straff när en spelare i Rynninge hjälplöst faller i straffområdet. Straffen utnyttjar man på bästa möjliga sätt och 3-3 var ett faktum.

Alltså delar Örebro Syrianska IF och Rynninge IK på poängen ikväll i en match där Örebro Syrianska – sett över 90 spelade minuter – var det bättre laget.

Örebro Syrianska IF – Rynninge IK 3-3 (1-0)

Arena: Örnsro IP