Det blev tre starka poäng för Örebro Syrianska i premiären hemma mot IFK Uddevalla. Rödgul besegrade IFK Uddevalla genom 6-1 (3-1) på Mellringe IP, Konstgräs.

Örebro Syrianska gick på lördagen ut på Mellringe IP, Konstgräs för att inleda den divison två säsongen 2019, och man gjorde det på allra bästa sätt. Det som skulle komma att leda fram till en premiärseger. Martin Alp öppnade upp målskyttet redan efter 10 minuter 1-0 och ökade snyggt till 2-0 efter 15 minuter efter assist från Linus Lamu som skulle själva öka till 3-0 efter 20 minuter. Men i match minut 24 kunde Uddevalla reducera till 3-1 som följde med till halvtid.

Den smakstarten gav förstås Örebro Syrianska ett övertag under återstoden av den andra halvleken, då rödgult kunde ligga rätt i sina positioner och kontrollera händelserna utifrån sin 3-1-ledning och utöka sin ledning i 47 :e matchminuten snyggt via Amar Bukva som kunde nicka in den bakom Uddevalla målvakten 4-1. Martin Alp skulle bli tre målsskytt denna match genom att göra 5-1 och Christian Kurt som gjorde ett piggt inhopp gjorde 6-1 86:e.

Tre sköna och välförtjänta premiärpoäng för Örebro Syrianska som inte vunnit en premiär dem senaste 10 åren.