Under onsdagen spelade Syrianska Kval till Svenska Cupen 2006 mot division 3-laget Rynninge. På Hedens IP fick Syrianska se sig besegrade av Rynninge, som i stort sett dominerade hela matchen. 0-1 i halvtid blev så småningom 0-5 vid full tid.

Höstsolen erbjöd innan matchen publiken att få skåda en härlig tillställning med ett ungt satsande Rynninge mot ett ungt och hungrigt Syrianska. Matchen började dock ganska bra för syrianska som dominerade i första halvlek men målet ville inte koma.

Efter en kvart tilläts Rynninge ta över matchen helt och man skaffade också ett flertal hörnor utan att få någon utdelning. Syrianska kunde vid ett par kontringar få till några bra chanser, men Rynninges försvar tillsammans med sin målvakt gjorde matchen igenom ett bra jobb. I 28:e minuten kunde Rynninge ta ledningen i matchen och resultatet 0-1 stod sig i halvtid.

Andra halvlek började Syrianska ganska piggt och Ala kunde nog ha gjort ett mål när han läckert blev framspelad av Basel . I stället kunde Rynninge öka på sin ledning drygt tjugo minuter in i andra halvleken och vid det laget verkade det som matchen var över för många spelare. Inställningen och motivationen bland de röd/gulaklädda var passé, samtidigt som de för dagen Vitblåa i Rynninge kände sig ganska lugna och säkra på sitt avancemang i Svenska Cupen. Men det tog inte slut för Rynninge som kunde vinna matchen med hela 0-5 mot Syrianska. Syrianska är utslaget och Rynninge är vidare.