Årets femte länsderby för Syrianska borta mot IFK Örebro bäddade för en spännande och tuff seriefinal.
Inledningen blev dock tidig där Syrianska tar ledningen efter en halv minut.
Syrianska var det bättre laget matchen igenom. Siffrorna visar inte hur matchen såg ut, kunde bli mer för Syrianska. Målrika 1-3 i halvtid byttes till 3-4 vid domarens slutsignal.

I årets allra hetaste seriefinal, där Syrianska gjorde ett tidigt mål efter bara en halv minut av skyttekungen Ala Mohammed. Första halvlek handlade mestadels om Syrianska som skapade en del chanser och gjorde 0-2 i på straff genom Ala. Syrianska skapade bra chanser genom Ibrahim Ibrahim och Ala Mohammed som bildade anfallspar i även denna match. IFK reducerar till 1-2 genom ett långt inkast. 3-1 kom i 30 minuten efter att Ala frispelats av Ibrahim Ibrahim, utan några svårigheter placerar Ala in den i den bortre stolpen, Distinkt.

Glädje bland supportrarna

En annan trend för Syrianska i år verkar vara den rejäla halvleks-uppryckningen. Från att ha spelat super i första halvlek började man andra med ett härligt lir vilket med ett samarbete, snabbt ledde fram till 1-4 genom Ibahim Ibrahim. Glädjen hos dem Syrianska supportrarna varade dock inte länge efter att IFK Örebro efter en kontring och kunde reducera till 4-2. Situationen innan det hade IFK en chans att göra 2-4 genom en straff, men George Barbasso gör en mycket bra räddning. Men i slut minuterna kunde IFK Örebro göra det målet dom va ute efter och matchen sluta till slut 3-4 till Syrianska som hakar på i tabellen. Matchhjälte blev Ala Mohammed med tre mål. David Gulec, Andreas kurt och Basel Gorgis.

IFK Örebro–Örebro Syrianska 3–4 (1–3)