Örebro Syrianska tog en tabellmässigt, väldigt viktig seger mot bottenlaget Sturehov. Syrianska tog en revansch match som under vårsäsongen blev ovagjord.

Ett ovanligt spel
Matchen startade i ett högt tempo och Syrianska startade med ett ovanligt 3-5-2 spel som dem aldrig förr har startat med, men det var två lag som spelade ett bra spel. Man kunde genast inse att Syrianska var ett topplag. Mittfältarna i Syrianska fick jobba hårt och såg till att det funkade. De riktigt heta chansera stod Syrianska för. Nuri Aykal fick ett kanon skott som träffade i ribban och gick ut. Syrianska pressade på och hade ett antal lägen att ta ledningen men det stod 0-0 i halvtidsvillan.
– När man hörde i halvtidsvillan vad resultaten stod i de andra matcherna, så vart man glad att Mellringe – Ösk Söder stod 1-1.

Ett piggt inhopp av Gino Anim
Det gav resultat när Gino Anim gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek som kunde fastställa 0-1 i den andra halvleken. Matchen var kvalitetsmässigt lika bra som den första. Båda lagen höll ett fortsatt högt tempo. Sturehov sökte en kvittering men kom trots många offensiva räder ännu en gång inte till några riktigt heta avslut. Syrianska var desto farligare i sina attacker som i några fall borde ha punkterat matchen med minst ett mål till efter några riktigt heta chanser. Men som förr så ville det inte bli mål för Syrianska mer och matchen slutade 0-1.

Sturehov – Örebro Syrianska 0-1(0-0)