Det återstår bara en omgång kvar IFK Örebro ligger fortfarande kvar på kvalplats, på bättre målskillnad än jagande Syrianska. Syrianska håller hoppet om division 3 som Nerikes Allehanda skriver. Men för att Syrianska ska kunna gå om IFK Örebro så måste IFK Örebro tappa poäng mot Serieledarna Laxå och Syrianska plocka poäng mot Adolfsberg borta, med en omgång kvar har IFK Örebro sju måls bättre målskillnad med lika många poäng som Syrianska.

Det första målet dröjde ända till i 25:e minuten. Då ryckte nämligen Nuri Aykal loss på sin vänsterkant och dribblade bort ett antal spelare och satte dit bollen iskallt i mål och gav Syrianska ledningen. Efter målet satsade Syrianska allt framåt med resultat, då Ala Mohammed kan lätt ta sig genom Vretstorps backlinje och öka ledningen till 2-0.
Vi har även chanser att öka på men utan resultat, vi får inte in bollen i mål när det hettar till.

Fler mål skulle ta Syrianska till kval
Syrianska började andra halvlek bra men ibland så sluta spelet helt att fungera. För Syrianska skulle det vara mycket bra att sätta dit ett par mål till, men våran stora skyttekung Ala Mohammed kunde göra sitt 24:e mål när det återstår en match kvar.
– IFK Örebro vann sin match hemma mot Adolfsberg med 4-1, detta betyder att Syrianska fortfarande ligger 3.a efter IFK Örebro
– Men det blir svårt för oss att komma igen efter Sturehovs genomklappning mot IFK, suckar De Basso till Na, som syftar på IFK:s 9–0-seger tidigare i höst. Johan Jonsson är värd att nämna efter dagens match.

Örebro Syrianska–Vretstorp 3–0 (2–0)
Målen: Ala Mohammed 2, Nuri Aykal.