Ett till synes taggat och motiverat Fjugesta gästade ett soligt Behrn Arena när Syrianska spelade årets första träningsmatch. Inför knappt femton åskådare förlorade Syrianska till slut med 2-1, efter självmål av syrianskas målvakt.

Syrianska började matchen bra och hade en bra målchans redan efter sju minuters spel. Första målet kom istället några minuter senare efter en snabb kontring av fjugesta som kunde enkelt rulla in 0-1 efter dryga 15 minuters spel. Efter 16 minuter spel så gör Syrianska sitt första bytte Barsom Cicek går ut efter kännande skada i knäet och in kommer David Durmaz. 0-1 resultat stog Syrianska kvar till halvtidsvillan det ville sig inte för Syrianska som pressade på men fick inte riktiga avslut på mål.

Syrianska kom dock att få utdelning direkt i andra halvlek då inbytte Johan Bugday i samspel med Schamal Shamer mycket snyggt rann igenom försvaret och gjorde mål och därmed kvitterat till 1-1. Syrianskas anfallsbyte i halvtid gav resultat direkt. Syrianska hade också ett par lägen att öka på efter kvitteringen, men bollen räddades av fjugesta målvakten. Istället blev det Fjugesta som ökade på till 2-1 i slutet efter att ribbträff som gav retur på som målvakten schabblade in.

Detta var Syrianskas första träningsmatch i år med många nya spelare. Flera spelare fick spela på ovana positioner då laget saknade en del spelare. Trots detta var det ett hyfsat bra spel.