Under Långfredagen spelade Syrianska Folksam Cup mot division 3-laget IFK Kumla. På Berhn Arena fick Kumla se sig besegrade av Syrianska, som i stort sett dominerade hela matchen. Syrianska som saknade försvarsspelaren Barsoum Cicek som kände av skada innan match gick att ersätta mot den yngre brodern Jahkop Cicek. 2-0 i halvtid blev så småningom 3-0 vid full tid.

En tidig långfredag erbjöd publik på 20 åskådare att få skåda en härlig tillställning hungrigt Syrianska mot ett dött Kumla. Matchen började med att Syrianskas Ala missar bonus straffen som “Clabbe” räddar.

Efter en kvarts spelande kopplar Syrianska greppet över matchen helt och man skaffade också ett flertal lägen. Syrianska tar ledningen genom Jakob Jahkopsson, en frispark av Nuri Aykal som Jakob lätt kan trycka in i nät gaveln. I slutet av första halvlek ökar Syrianska till 2-0, Mike Bashir skickar ett fint inlägg av Nuri i kanten där Mike lätt nickar in bollen. Resultatet 2-0 stod sig i halvtid.

Andra halvlek började Syrianska ganska piggt och kunde öka på ledningen drygt tjugo minuter in i andra halvleken då Mike kunde göra sitt andra mål för dagen genom en elegant framspelning av David Durmaz. Inställningen och motivationen bland Kumla var passé, samtidigt som de för dagen i Syrianska kände sig ganska lugna och säkra på sitt avancemang i Folksam Cup. Syrianska är vidare till åttondels final som kommer att möta någon av dom här Lillkyrka eller Glanshammar.

Matchfakta Ö. Syrianska – IFK Kumla 3-0 (2-0)
Mål: 1-0 Jakob J, 2-0Mike Bashir, 3-0 Mike Bashir