På Kumlaby var det en drömstart för syrianska i årets seriepremiär. Redan i den 10:e matchminuten kunde Syrianska göra 0-1 av Johan Bugday. Det blev också förhållandevis jämn match där Syrianska dominerade i andra halvlek och matchen sluta 1-3.

Lite mer än 100 personer hade hittat till Kumlaby en dag som denna som bjöd på snöblandat regn, kalla vindar och värmande grader. Det hela började som man ville. Syrianskas Johan Bugday fick till ett tidigt ledningsmål och höll ställningarna till ett par minuter, sedan kom 0-2 målet från förra årets skytte kung Ala Mohammed. Johan Bugday fick äran att göra Syrianskas första mål i årets första match. Första halvlek var en jämn med chanser åt båda hållen, de första tjugo minuterna dominerade syrianska helt och gick ut med 0-2 ställning till halvtids vilan.

I andra halvlek får vi se ett mycket hungrigare och vassare Syrianska. Det handlar om många målchanser och en hel del finlir. Syrianska tar härmed över matchen helt. Efter att syrianska tar över matchen helt så fälls Ala Mohammed i straff området och domaren pekar straff och röttkort delas till stene spelare, Ala Mohammed går fram men målvakten räddar. Stene får till två-tre riktiga målchanser under andra halvlek, dock utan utdelning. Syrianskas stelfrusna supportrar fick däremot jubla till fyra gånger, och jubelropen hördes över hela kumlaby. Syrianska bjöd på mycket fint spel i andra halvlek men tappade i slutet då sten kunde reducera genom ett straff mål. Det var under den sista kvarten som George Touma säkrade efter ett mycket fint framspel av Daniel Kaya som förövrigt gjorde ett utmärkt inhopp som glädje publiken.

Matchfakta Stene – Ö. Syrianska 1-3 (0-2)
Mål:Johan Bugday, Ala Mohammed, George Touma
Publik: ca 100