I dagens match och tillika den första på hemmaplan för Syrianska blev det en ny seger. Denna gång mot gästande Frövi. 2-0 i paus blev så småningom 6-0 efter full tid.

Trots det dåliga vädret var det ändå hela 200 personer som hittat till Behrn Arena. Syrianska började matchen bra och skapade mest inledningsvis och man tog också snabbt ledningen i matchen. Genom Melke Alans 1-0 mål som dessutom kanske var matchens vackraste. Adad Hanna slog en frispark som Melke nickade till direkt in i mål därmed tog Syrianska ledningen. Drygt i den 20 match minuten blev Ala fälld i straff området och domaren pekar straff. Melke går fram o tar den och målvakten räddar. Syrianskas miss bidrog till ett ökat engagemang och komplicerades genom ett fint förarbete som Ala Mohammed passar fram till Mike Bachir som enkelt kan sätta 2-0. Resultatet stod sig också halvleken ut.

I andra halvlek började Syrianska i ett rasande tempo och stundtals var det bara ett lag som anföll på planen. Motståndarförsvaret stod dock upp bra och röjde undan det mesta. Mot mitten av andra halvlek såg det ut som att Syrianskas anfall mattats ut. Men det kom att vända lika snabbt då vi punkterade matchen med ytterligare ett mål. Syrianska slet väldigt hårt och visade att man ville kämpa till sig den här segern. I slut minuterna gjorde Syrianska sitt sista byte och in kom David Durmaz som tog chansen att sätta matchens sista mål. Detta efter att Johan Bugday gjort en lobb över motståndarnas mittback, en lobb i världsklass som Ala Mohammed snyggt kunde ta ner på bröstet och avluta vilket resulterade till returen som Durmaz tog hand om.

Matchfakta Ö. Syrianska – Frövi 6-0 (2-0)
Mål: Melke Alan, Mike Bachir, Ala Mohammed 2, Johan Bugday, David Durmaz