Efter två raka segrar förlorade syrianska dagens bortamatch mot SMÅ IF med 0-2. En taktiskt väl genomförd insats från hemmalaget gjorde att Syrianska fick en jobbig afton. Efter att ha spelat väldigt jämt i första halvlek tappade Syrianska i andra och tillät hemmalaget öka på ledningen. Spelmässigt var det annars en jämn match.

Det räckte dock inte till att få in bollen i nät. Målchanser fanns åt båda håll, men där Syrianska hade de flesta och farligaste. När halvtidssignalen kom så kunde Små ta ledningen med 1-0.

Syrianska fortsatte ändå att anfalla, men lyckades inte få till det. I stället kunde Små göra matchens andra och sista mål i slutminuterna efter en frispark. Syrianska fick där emot två utvisningar på Melke Alan som fick två gula kort och Simon Tekin som fick se det röda kortet i slut minuterna efter att han sparkat ner en spelare.
– I Örebro Syrianska fick mittbacken Jakob Cicek beröm av tränaren Peter Johansson.

Matchfakta SMÅÖ. Syrianska 2-0 (1-0)