Det skrevs fotbollshistoria på lördagseftermiddagen på Behrn arena. För första gången möttes två invandrarlag i länsfyran. Matchen flyttades till Behrn arena för att klara en väntad publikanstormning. Sex-sjuhundra åskådare var på plats, enligt Bosna säger Na.se. Syrianskas dystra ovagjorda resultat fortsätter. I lördags gjorde man ännu ett ovagjort resultat borta mot Bosna med 2-2 (1-1).

Syrianska startade matchen fint. Precis som det sett ut tidigare på säsongen kom spelarna till lägen genom finurliga instick i straffområdet. Mittfältet såg ut att inte ha några problem. Stämningen på plan och på läktaren var bra från båda lagen, stod för varsin hejaklack Syrianskas stod på nya läktaren medans Bosna stod på gamla. I den tjugonde match minuten kan Bosna ta ledningen genom ett kontring spel som Emir Kobilic sätter bakom Johan Ivhall. Det dröjde inte länge tills Syrianskas kvittering kom genom skyttekungen Ala Mohammed som sätter den rätt bakom Bosnas målvakt genom ett hörn retur.

Andra halvlek började mer försiktigt och avvaktande, men när Syrianska-försvaret minst anade det kom kallduschen i den 50:e minuten där Bosna åter igen tar ledningen 2-1. Resten av halvleken blev en jakt på kvittering för Syrianskas del. Chanser skapades men målen uteblev. I den sista match minuterna byter våran spelande tränare in sig själv och kvittering blev det i den sista match minuterna när Melek Alan träffar stolpen och Mike är framme i rätt tillfälle och kvitterar.

Målen: 1–0 Emir Kobilic, 1–1 Ala Mohammed, 2–1 Zaid Omar Jaffar, 2–2 Mike Bachir.