Syrianska tog på torsdagskvällen tre sköna poäng efter att totalt ha spelat ut Stene med hela 6-0(1-0).
– Det var psykologiskt viktigt att få ett mål strax innan paus. Vi hade haft så stort spelövertag så det var också välförtjänt, säger Syrianskas tränare Melke Alan.

Redan i matchinledning insåg man att Stene inte skulle få mycket att säga till om. Stenes försvar hängde inte med Syrianskas snabba spel. Syrianska pressade på rejält och hade många skott på mål som Stenes målvakten räddade. Men första målet dröjde till den 40 match minuten då notoriske målskytten Alaa Mohammad klev fram och slog välförtjänt ledningsmålet 1-0.

Till den andra halvleken hoppades publiken på lika kul anfallsfotboll och ett lika bra tempo som första. Syrianska visade att man är ett lag att räkna med efter dryga 15 minuters spel var George Gino Anim fram och dunkade in 2-0 bakom Stene målvakten. Det hade inte gått 2 minuter innan Syrianska kunde göra 3-0 genom ett fint spel att anfallet som Gajari Mohammad trycker in bakom stene målvakten. Snart hade också Syrianska punkterat matchen och målen trillade in i en rask takt. Nuri Aykal stod för två mål idagens match 4-0 och 5-0 kom efter varandra. Med dryga 5 minuter kvar så kom den yngsta spelaren fram och visade att han också kan göra mål Daniel Kaya 6-0. Bland många bra spelare i hemmalaget märktes Alaa Mohammad och Daniel Kaya lite extra säger Melke Alan.

Örebro Syrianska – Stene IF 6-0 (1-0)