Efter tre raka vinster och ett imponerade spel av Syrianska mötte man Små IF i en viktig match mellan två lag som slåss om andraplatsen bakom serieledande Adolfsberg.
– Vi står och sover på båda baklängesmålen. Först på en hörna och sedan på frispark vilket man inte har råd med. Tråkigt att släppa in två sådana mål helt i onödan, säger Melke Alan tränare i Syrianska efter matchen.

Syrianska började matchen bra med ett hyfsat bolltempo och skapade en målchans redan i första anfallet. Bollen hamnade hos Alaa Mohammed, som är fri mot målvakten och som enkelt kan rulla in 1-0. Borta laget SMÅ hade efteråt ett par farliga skott på mål, men syrianska skötte sig väl och i den 26:e match minuten får Syrianska ett kanonläge på frispark där Adad Hanna sätter den bakom SMÅ målvakten lite turligt, men välförtjänt. Det kunde ha blivit 3-0 och även 4-0, men istället kunde gästerna reducera till 2-1 innan halvtidsvilan på hörna, som missuppfattades av syrianskas målvakt.

I andra halvlek hade syrianska flera lägen att utöka ledningen till 3-1 och man var även nära en straff i en situation där Alaa solklart fälls i straffområdet. Publiken ropar efter straff, men domaren låter spelat rulla vidare. Det skulle komma ett 2-2 mål efter en billig friskpark i 77e matchminuten för gästerna, ett hårt skott i närheten av kryssen gör målvakten chanslös. Melke Alan tog också beslutet att byta in sig själv i jakten på ett segermål. Han var också väldigt nära då han serverades en fin passning av Alaa Mohamed men tyvärr tog skottet i ribban. Melke fick även en till chans i allra sista minuten efter hörna som han var framme och högg på, men inga fler mål blev det. Bäst i Syrianska var annars mittbackarna Barsom Cicek och Simon Tekin.

Mål, Syrianska: Alaa Mohamed, Adad Hanna.
Små IF: Andreas Ledin, Daniel Schwerin.