Dagens match mot Ösk Söder hade flyttats från Heden’s IP till Vivalla företags by på grund av svårspelad plan. En Viktig match då båda lagen är med i striden om uppflyttningsplatserna.
– Vi spelade bra och det kändes att målen skulle komma förr eller senare. Efter ett tag tog vi över och skapade också flest chanser, säger Syrianskas tränare Melke Alan.

Syrianska börjar piggt och offensivt. Även om Syrianska stundtals såg nervösa ut klarade man uppgiften på ett bra sätt. Efter en tveksam matchinledning kom man in bättre och bättre i matchen. I slutet på första halvlek har Syrianska chansen att ta ledningen men målvakten i Söder som storspelade i målet räddade allt. Syrianska lyckas producera särskilt många målchanser i första halvlek. Men ingen av dem gick in i mål och första halvlek slutade 0-0.

I andra halvlek fortsatte Syrianska med samma formation. Målen kom också i mitten på andra halvlek men ÖSK Söder var heller inte ofarliga, i den 50 matchminuten in i den andra halvleken kom det efterlängtade målet från Alaa Mohammed efter en fin pass av Adad Hanna som han lyckas göra mål på 1-0. Syrianska pressade på rejält och Zaid får chansen att göra sitt andra mål i sin andra match efter en fin pass av Alaa i den 80 matchminuten dribblar Zaid av målvakten och lägger in den bakom söder målvakten. Reducering kom till Söder som gjorde målet i den allra sista minuten genom Kalle Busqvist. Tillslut vann Syrianska med 2-1 efter en välspelad match. Alla lagdelar fungerade fint i hemmalaget och framförallt mittbackarna Barsom Cicek och Simon Tekin imponerade. Dessutom var anfallarna Alaa Mohamed och Zaid Yasin på hugget då de gjorde varsitt snyggt mål.

Örebro Syrianska–ÖSK Söder 2–1 (0–0)

Örebro Syrianska: Alaa Mohamed, Zaid Yasin.
ÖSK Söder: Kalle Busqvist. Publik: ca 200