Ännu en gång var det dags för match på Hedens IP. Idag gästade Rynninge IK till vardags i Division 2 för match om en plats i Svenska cupen. Dagens publik siffra var den minsta för säsongen och det säger sig självt, vintern är här.

Många var säkert chockade över att Syrianska kunde spela så bra mot ett lag som egentligen ska vara klasser bättre. Båda lagen började matchen mycket avvaktande. I slutet av den första halvleken tog Rynninge ledningen. Men än vek inte Syrianska ner sig. Innan den första halvlekens slut pressade Syrianska oerhört hårt och förtjänade också en kvittering, men denna uteblev.

När Syrianskas spelare kom ut ur omklädningsrummet verkade det som om Mr. Alan hade tagit ett ordentligt snack med grabbarna. För när andra halvlek sattes igång fortsatte pressen på Rynninge från Syrianskas sida. Man skapade målchans efter målchans men ännu en gång uteblev kvitteringen. Zeid sprang sig igenom Rynninge försvaret en hel del gånger men missade sina chanser. Ser man på målchanser ska Syrianska vinna med 10-1. Rynninge gör mål på sin enda målchans och så är det i fotboll, det gäller att visa hunger framför mål annars förlorar man sådana matcher. Rynninge hade bollen en del gånger på Syrianskas plan halva i den andra halvleken och några skott utifrån av Nordin Gerzic men farligare än så blev det inte. När det återstod 10 minuter av matchen bytte han in sig själv. Vem är han? JO Melke Alan. Genast skrapade Syrianska fram en hörna och genast var han där, Melke Alan. På returen fanns David Durmaz men denne sköt på volley högt högt över. De sista minuterna fortsatte pressen och målchanserna kom, men målen uteblev fortfarande och så kom det att bli när domaren också blåste av matchen. 0-1 till Rynninge ett orättvist resultat enligt många men trots allt var det en välspelad match. Under matchen bjöds publiken på konstnärliga nummer inte minst av David Gulec som stundtals snurrade med sin stackars högerback och som vanligt gjorde Simon Tekin sitt jobb och visade några riktiga Puyol brytningar i försvaret. Värt att nortera är att dagens domare hade en otrolig vana att blåsa i pipan varje gång en Syrianska spelare hade bollen. Sånt väcker känslor bland publiken. Så domaren ska ha klart för sig att svordomarna som flög ur publikens munnar inte kom i onödan. En eloge till alla Syrianska spelare som visade hjärta och kämpade matchen igenom och med lite tur hade man nu haft en Svenska cup plats till nästa år!

Örebro Syrianska – Rynninge 0-1(0-1)