Lördagen den 6:e Januari spelade Syrianska DM-slutspel i Idrottshuset och det började bra men tyvär slutade det hela på ett förskräckligt sätt för Syrianska.
Här nedan följer information om matcherna där Syrianska medverka.

SIF-ÖSK Söder
SIF började avvaktande medan ÖSK sätter fullfart direkt när matchen blåstes i gång. Så småningom kommer SIF också in i matchen. De börjar skapa riktigt farliga chanser och snart skulle målen också komma. När klockan hunnit ticka ner till 8,33 gör äntligen SIF 1-0 genom nummer sju, David Gulec detta efter en bedrövlig målvaktsinsats där målvakten enkelt släpper retur och där hugger han, David Gulec. När klockan tickat ytterligare, till 7,21 gör SIF också 2-0 ännu en gång genom nummer sju, David Gulec och ännu en gång hugger han på en målvaktsretur. När det återstår 27 sekunder av matchen gör Emir Kobilic 3-0 efter att han enkelt gör bort sin gubbe och placerar enkelt in bollen bakom ÖSK målvakten.

SIF-Latorps IF
Denna match inledde båda lagen med ett högt tempo och det straffade sig för Latorp i slutändan. SIF står för det mesta av spelet och skapar också farliga målchanser. Adad Hanna kommer till ett farligt skott långt utifrån men målvakten i Latorp har full kontroll på händelsen. I minut 6,05 gör Latorp 1-0 sedan spelarna i SIF bara tittat på boll och ser på hur nummer 15 enkelt kunde tutcha in bollen i nätmaskorna. 5,38 1-1 genom Daniel Kaya där han enkelt kan bredsida in bollen i öppet mål efter en lyckad passing av Nihad Muhammad. 4,20 2-1 SIF ännu en gång genom Daniel Kaya och ännu en gång pass av nyförvärvet Nihad Muhammad. 4,01 3-1 SIF genom Emir Kobilic efter en otroligt fin volleyspark där bollen tillslut sitter i målvaktens högra hörna. Efter tre frisparkar blir den fjärde en såkallad långstraff och så va nu också fallet. Adad kliver fram och han missar målet helt. Någon minut senare fälls Nihad Muhammad och dommaren blåser straff. Fadi Alchoury går fram och avlossar skottet som tillslut sitter i nättaket bakom målvakten i Latorp. Detta skedde när det återstod 1,58 minuter av matchen. Matchen slutar 4-1 till SIF och andra raka vinsten var bärgad.

SIF-IFK Örebro
När det återstår 10,54 av matchen händer det som absolute inte fick hända 1-0 till IFK Örebro. Målvakten i SIF, Jonas Olofsson blir skymd och bollen smiter in mellan benen på honom. 3,14 SIF får sin första långstraff, Fadi Alchoury missar denna gång. Drygt en minut senare tilldelas SIF ännu en gång en långstraff och denna gång försöker Nihad Muhammad men även denne missar. 2,43 2-0 IFK, 1,15 3-0 IFK, 0,49 4-0 IFK. SIF fick inte hål på IFK Örebro och fick packa väskorna och bege sig hemåt. Matchens lirare i denna match var utan tvekan målvakten i IFK, han gjorde magnifika räddningar och det är bara att konstatera IFK var vassare i avsluten och målvakten storspelade.