I säsongens första träningsmatch på Behrn Arena tog Örebro Syrianska emot division två klubben IFK Eskilstuna inför ca 100 åskådare med Suryoyo Sat på plats. I den dramatiska tillställningen var det hemmalagets nyförvärv Samuel Bugday som avgjorde matchen med ett frisparksmål i den 89:e matchminuten.

Första halvlek började med en bra takt från båda lagen men Syrianska hade trycket för det mesta. Syrianska hade matchens första målchans då George Anim tråcklade sig fram mellan Eskilstunas försvar och skött, målvakten var dock snabbt ute och räddade. Syrianska tog välförtjänt ledningen med 1-0 genom Nuri Aykal och gick ut till halvtids pausen med ledning.

En knapp kvart in i andra halvlek fick Eskilstuna en kvittering. Ett par minuter senare kunde Eskilstuna välförtjänt ta ledningen med 1-2 genom en försvars miss av Syrianska. In på den 35:e matchminuten kunde Nuri Aykal göra sitt andra mål för dagen, genom att snyggt lobba över målvakten. I den dramatiska tillställningen och då slutminuterna var inne, var det hemvändaren Samuel Bugday som avgjorde matchen med ett frisparksmål i den 89:e matchminuten.

Örebro Syrianska – IFK Eskilstuna 3-2 (1-0)