Ett rättvist resultat i den andra träningsmatchen på Behrn Arena då Örebro Syrianska tog emot serie konkurrenterna IFK Ölme. Anfallaren David Gulec som han spelade idag gjorde debut för Syrianska efter att ha varit borta sen Sm slutspelet.

Första halvlek började inte alls bra för Syrianska redan i den 15 matchminuten tar IFK Ölme ledningen med 0-1 ett spel som inte alls fungerade för Syrianskas del. Inga direkta målchanser skapades förutom ett skott som George Anim fick till strax över ribban och en djupledsboll som David Gulec nästan kom igenom med.

Andra halvlek började bättre än första, för sämre än i första halvlek kan spelet knappast bli. Drygt en tjugo minuter in i andra halvlek får Syrianska äntligen till det man väl förjärnat efter många chanser mot Ölme målet blir Nuri Aykal fälld. David Gulec kunde lätt trycka in 1-1 bakom Ölmes målvakt som inte alls visste vad han skulle göra. Efter kvitteringsmålet flyttar Syrianska upp allt mer och mer i offensiven, samtidigt som Ölme bara drar ner hela laget. Men den stora pressen Syrianska har leder till slut fram till målchanser. Den klaraste kommer med några minuter kvar då Nur Aykal får ett suveränt inlägg att avgöra men målvakten räddar. Några byten i matchen blev det Anfallaren George Anim sträckte bakre låret ännu en tung skada för syrianska som har Emir Koblic skadad. Men det kunde ersättas med en junior spelare och idag så gjorde tre juniorer debut i Syrianskas alag.

Örebro Syrianska – IFK Ölme 1-1(0-1)