I dagens träningsmatch mot IFK Örebro så ställde Syrianska upp med 4 brassar som är på test. Senaste som anslutit är målvakt Daniel de Melo Pires som alltså har kommit från Brasilien och fick idag vakta målet och det gjorde han på ett utmärkt sätt då han höll nollan. De gånger han ställdes på prov var han där och agerade beslutsamt. Syrianska vann dagens match med 3-0 mot IFK Örebro.

I första halvlek har spelarna svårt att hitta spelet eftersom många är nya i laget. Men Samuel Bugday gav ändå Syrianska ledningen i början på första halvlek genom en frispark. Det som var tråkigt var att den hittills utmärkte försvaren Ali Alatabi skadade knät tidigt och fick utgå. Vi hoppas det inte är nått alvarligt och att han snabbt kan komma tillbaka. Även en av brassarna som spelade mittback skadades och fick utgå han med. Melke fick chansa med ovana spelare på mittback positionerna. Mycket mer än så hände tyvärr inte i första halvlek.

I andra byttes Emir Koblic in som högermittfältare och han gav fart på den kanten direkt. Emir gjorde 2-0 snyggt och spelade fram Diego till 3-0 elegant, då han snurrade med IFK Örebros försvar gång på gång. Syrianska spelade upp sig rejält och skapade många chanser. Det ser ljust ut för laget i fortsättningen.