Det var upplagt för brassesparkar, publikfest och derbystämning när nykomlingen Örebro Syrianska tog emot ÖSK Ungdom på Trängens idrottsplats. Publiken kom, derbykänslor anades men några brasilianska nyförvärv syntes inte till när lagen spelade 1–1 i premiären av division 3.

Några hundra åskådare trotsade regnet för att se årets första Örebro-derby i division 3-fotbollen. Många av dem var säkert nyfikna på Örebro Syrianskas nya brasilianska lirare. De kom aldrig. Strul med övergångspapprena satte stopp för alla fyra.
Publiken fick ändå se två mål i första halvlek. Matchens samtliga, skulle det visa sig.
Efter att ÖSK skapat en handfull halvchanser den inledande halvtimmen var det varken överraskande eller orättvist när laget tog ledningen med 1–0 i den 38:e spelminuten. Målskytt: Mittbacken Zebastian Lovén, med en distinkt nick som avslutning på ett kvickt anfall på vänsterkanten.
– Jag fick ett inlägg från Erik Nilsson. Vi såg varandra direkt och hade ögonkontakt hela tiden. Det var bara att sätta dit pannan, säger Lovén om målet.
Otagbart för Syrianskamålvakten Jonas Olofsson.
Sex minuter senare kom kvitteringen. ÖSK-målvakten Kristoffer Jonsson fick problem med en hörna från höger och tvingades boxa bort bollen som gick till Syrianskas väldige försvarare Barsom Cicek mitt i straffområdet. Hundradelar och en sträckt vrist senare stod det 1–1 i matchen.
I andra halvlek tog Syrianska över spelet och satte ÖSK-försvaret på prov gång på gång. Inte minst genom vänsterbreddaren David Gulecs intensitet och snabbhet.
I matchens sista ordinarie spelminut träffade Syrianskas Samuel Bugday ribban i ett försök till inlägg, närmare mål än så nådde inget av lagen och premiären slutade med delad poäng.
ÖSK-tränaren Berhard Nilsson efter matchen:
– En poäng på bortaplan är okej. Men jag vill se betydligt mer av en del spelare. Vi har svårt med underlaget, även om planen ändå var bra för att vara april, säger Nilsson vars kroppspråk visar allt annat än belåtenhet.
Tränarkollegan Melke Alan i Syrianska resonerar tvärtom, han är nöjd med spelet men missnöjd över det oavgjorda resultatet.
– De ska vara nöjda med 1–1. Vi hade fler öppna chanser och jag tycker vi tar över ju längre matchen går. Det är lite synd att vi inte kan ta tre poäng idag, säger Alan.
Syrianskas mittback och målskytt Barsom Cicek var utan tvekan planens överlägset störste spelare. Han var bäst också, enligt tränaren.