Idag, 16:00 spelade Syrianska IF sin första match genom tiderna i en division som är högre än div. 4. Syrianska spelade oerhört bra matchen igenom och detta gav också utdelning.

Men då och då kunde även ÖSK ta sig igenom den något osäkra backlinjen i Syrianska och detta straffade sig då ÖSK kunde en bit in i första halvlek ta ledningen efter en otrolig markerings miss av de röd/gula spelarna och rätt som det var stod det 0-1 till ÖSK Ungdom. Syrianska vek sig inte utan fortsatte att skapa målchanser och i slutet av halvleken kunde äntligen den syrianska publiken hoppa och skrika efter att Barsom Cicek glid tacklat in det första målet i Örebro Syrianskas historia i Div.3.

I andra halvlek skapade ÖSK knappt någonting. Syrianska skulle med lite tur ha tagit hem tre poäng i dag efter de klara målchanserna man hade i andra halvlek. Syrianska kunde inte ha haft bättre målchanser, Emir Kobilic var ytterst nära att ge Syrianska ledningen, Nihad Ismail var ack så nära att med ett lång skott frälsa Syrianska, Samuel Bugday var från en död vinkel när att skruva in bollen i det bortre krysset, men istället tog bollen klockrent i ribban, David Gulec var på språng hela tiden men bollen rullade med lite otur på mållinjen och ville inte gå in. Men man ska samtidigt inte glömma att detta var Syrianskas första match i Div.3 och spelar man 1-1 mot serie favoriten lovar det gott inför fortsättningen. Vi från Syrianska tackar alla som kom och tittade på matchen och hoppas vi ses även nästa hemma match.

Örebro Syrianska – Ösk Ungdom 1-1 (1-1)