Diego Pererira Valviesse visade vägen genom att göra första målet när Örebro Syrianska bortslog hemma laget Västerås BK 30 på Ringvallen.
Vi spelade bra fast vi hade en man kort i slutet på matchen, vi vinner på att alla killarna jobbar för varandra säger Dedde Redciz

Örebro Syrianska, som förlorade snöpligt mot IFK Kumla hemma  blev revanschsugna inför andra seriematchen på bortaplan, men det kunde ha slutat illa.  Diego Pererira Valviesse i anfallet jobbade på bra och skapade en del halvchanser. Marcus Brandao de Vargas hade några fina inlägg när han följde upp i anfallet och gav fin bollar till anfallsparet. David Gulec var också mycket bra och kom igenom flera gånger på sin kant och hade ett bra skott mot mål där Västerås-målvakten fick ta i för att hålla bollen. Men 0-0 resultatet stod sig till halvtid.

I andra halvlek spelade Syrianska mer säkert och Västerås BK 30 fick inte så mycket boll. hemmalaget kom ett par gånger, men det blev aldrig riktigt farligt. Syrianska däremot hade många chanser och brände läge efter läge. I den 60: e match minuten kom 0-1 det hela publiken hade längtat efter och det gjordes av  Diego Pereira Valviesse och han kunde bli matchvinnare i sin debut.

Västerås BK 30 – Örebro Syrianska IF 0-1 (0-0)
Diego Pererira Valviesse 60:e 0-1