Idag 16:00 spelade Örebro Syrianska IF sitt tredje derby för säsongen och denna gång mot topp fem placerade Adolfsberg. Vår kära Tv-kanal Suryoyo Sat passade på att filma denna underbara drabbning. Syrianska började matchen otroligt bra och redan efter fem minuters spel small det bakom Adolfsbergs målvakt sedan Nihat Ismail slagit ett perfekt inlägg till Marcus Brandao de Vargas som mötte med en perfekt volley träff. Syrianska fortsatte sedan efter målet att rulla boll och på så sätt komma till farliga avslut. Diego Pereira Valviesse hade flera otroligt bra målchanser som inte resulterade i mål. Adolfsberg IK hade inte en enda målchans på hela första halvlek vad jag minns. Syrianska spelade som sagt ut och när väl Adolfsberg IK kom igenom fanns vår nya back klippa Antonio Louise Emilia som åtminstone cykel sparkade bort åtta av tio bollar.

I andra halvlek fortsatte det överlägsna spelet från Syrianskas sida. Efter flera missade frilägen av både Diego Pereira Valviesse och inbytte David Durmaz var det återigen dags för mittfältsstjärnan Marcus Brandao de Vargas att visa framfötterna när han hur enkelt som helst tar sig igenom Adolfsbergs försvaret och bredsidar in 2-0. Efter det spelar Syrianska ännu ett snäpp lugnare och mer sansat. Daniel de Melo Pires hade inte så mycket att göra i dagens match men det fanns vissa mål chanser som hade gjorde bra ifrån sig. Publiken njöt verkligen av varje lyckad passning som Syrianska spelade till rätt adress. Det finns bara en sak att tillägga segern för Syrianska var nog aldrig riktigt hotad på allvar.

Vi från Syrianska IF tackar Publiken som kom och stöttade Syrianska och ett stort tack till vår kära Syrianska Tv-kanal som tog sig tid att filma denna underbara tillställning på Trängens IP.

Örebro Syrianska IF – Adolfsbergs IK 2-0 (1-0)
Marcus Brandao de Vargas 1-0
Marcus Brandao de Vargas 2-0