Syrianska inledde matchen riktigt piggt och vaskade fram farliga chanser direkt. Emir Koblic hade en retur som skulle ha resulterat i mål men som målvaken istället reflex räddade, detta skedde i andra halvlek. FBK Karlstads George Nylund kunde istället avgöra matchen i den 84:e minuten.

Syrianska spelade riktigt bra och med en snabb anfallsglad fotboll skapades det också riktigt vassa chanser. I en situation, byggde man upp ett anfall hela vägen från Fadi Alchoury på vänstermittfältet till Emir Koblic som hade ett par tunga skott, som målvakten räddade. I 15:e minuten kom kanske ett matchavgörande ögonblick när domaren Patric Nyrenvall gav frispark till FBK Karlstad och spelaren George Nylund sätter 0-1 genom att han skarvar den vidare till mål.

I andra halvlek ryckte Syrianska upp sig efter den svaga avslutningen från första halvlek. Man gjorde även sitt första bytte där David Gulec ersatte Jakob Cicek. Men spelet fortsatte som i första halvlek, bollen bara rann genom i innermittfältet och man vann inga närkamper mot FBK Karlstads Stora innermittfältare. I mitten på andra halvlek kunde Syrianska ha kvitterat när Emir Koblic fick en så pass fin retur av målvakten men lyckades inte sätta dit den, en räddad poäng trodde de flesta jublande på Trängens IP. Som kom,som ett knivhugg rakt i hjärtat 0-2 fast ställde Geroge Nylund i den 84:e match minuten slutresultatet.

Örebro Syrianska IF – FBK Karlstad 0-2 (0-1)
Geroge Nylund 0-1 15:e min
Geroge Nylund 0-2 84:e min