Årets tredje borta förlust inkasserades på onsdagskvällen för Örebro Syrianska när hemmalaget Karlslunds IF HFK vann med hela 5-1 inför stor publik på Örnsro, tyvärr förstörde domaren stämningen genom att visa ut tre Syrianska spelare.

Örebro Syrianska inledde matchen bra . Bästa chansen hade Diego Pereira Valviesse efter en knapp kvarts spel då han träffade ribban. Ett bra vunnen boll på mitten ledde till att Syrianska kunde skrämma Karlslunds försvaret. Syrianska kom in i matchen bättre och bättre, samtidigt hittade man bra avslut. I den 20:e minuten kom det välförsänta målet efter ett kanon skott på volley av Diego Pereira Valviesse. Men i den 38:e match minuten får Syrianska sin första man utvisad samt som dem får det så blåser domaren straff, men Daniel de Melo Pires lyckades rädda straffen. I den 40:e minuten lyckas Karlslunds IF HFK kvittera till 1-1 genom hörna.

I halvlek lyckades Syrianska ändå pressa på Karlslunds IF HFK, men domaren gav inte upp att dela ut gula och röda kort i den 57 matchminuten utvisar han Jean Hugues Blondé för ingenting. Istället kunde Karlslunds IF HFK öka till 2-1. Syrianska försökte hitta in i matchen igen, där man bland annat kunde kvittera efter nick av Jakob Cicek som träffar ribban. Men kvällens tredje röda kort skulle komma, sedan öste bara Karlslunds IF HFK in målen och matchen slutade 5-1.

Värt att konstatera, domar insatsen var i jämförelse med en division 6 domare. Tre utvisningar för Syrianskas del, konstigt att inte det svenska laget Karlslund inte fick en utvisning. Nej, varför ska de få det när man kan förstöra för Syrianska!?

Karlslunds IF HFK – Örebro Syrianska IF 5-1 (1-1)
Diego Pereira Valviesse 0-1 20