Örebroderbyt började lite avvaktande från båda håll med ganska jämnt bollinnehav. Gambiern Ismaila Badjie blev stor matchhjälte för KIF då han sköt lagets båda mål i första halvlek.

Ledningsmålet lät inte dröja på sig då det kom redan elva minuter in i den första halvleken. Det var den snabbe Gambianska Ismaila Bajdie som höll sig framme och, satte målet på ett skadedrabbat Örebro Syrianska. Syrianska var ytterst nära att kvittera genom Geroge Anim innan halvtid där man hade både stolpe och samt en fin nyck av Diego Pereira Valviesse som Karlslund målvakten räddade. Istället kunde den snabbe Ismail Badjie göra sitt andra mål och gå ut med 0-2.

Andra halvlek startade desto lugnare. Syrianska hade bollinnehavet men lyckades inte göra något med det, men Daniel de Melo Pires räddade flera gånger, samt ett friläge som han tog elegant. Syrianska var bättre under den första halvleken men mattades ju längre matchen gick. Med bättre skärpa i avsluten kunde matchen mycket väl slutat lika. Karlslund var inte på något sätt det bättre laget men det man utnyttjade chanserna bättre.

Örebro Syrianska IF – Karlslund IF HFK 0-2(0-2)
Ismaila Badjie  0-1 11
Ismaila Badjie  0-2 37