Igår klockan 17:00 tog Örebro Syrianska IF emot Franke från Västerås. Det stod viktiga poäng på spel då båda lagen tillhör nedre delen av tabellen.

Matchen började på bästa tänkbara sätt för Syrianska, då Jean Hugues Blondé gjorde 1-0 efter ett mycket fint anfall i den 5:e minuten. Sedan var det Syrianska för hela slanten, i första halvlek. Bäst på plan i första halvlek var utan tvekan Marcus Brandáo de Vargas, så som han lekte med sina stackars motståndare i första halvlek kunde nästan jämföras med Ronaldinhos konster i La liga. Men till ingen nytta kunde inte spelarna utnyttja spelövertaget och 1-0 stod sig halvleken ut.

I andra kom Franke ut som ett helt nytt lag och samtidigt som Syrianska tyckte sig ha vunnit matchen. Tidigt i den andra halvleken kunde också Franke kontra in 1-1. Syrianska försökte hitta tillbaka till sitt spel och lyckades stundtals, men hade inte målvakten Daniel de Melo Pires i Syrianskas bur stått i vägen för många fina anfall från Franke hade siffrorna inte varit sig lika. Syrianska lyckades i alla fall skapa en mängd med farliga anfall i slutskedet av matchen och det dröjde fram till den 90:e matchminuten, då Nuri Aykal slog en väl slagen hörna och med nio röd/gula spelare i straffområdet kunde den väldige mittbacks jätten Barsom Cicek stenhårt nicka in bollen via en Franke spelare och 2-1 var ett faktum. Det brast härliga scener bland publiken och alla väntade på slutsignalen, domaren blåste kort därefter matchen och tre viktiga poäng i Syrianskas favör var bärgade. I och med resultatet drygade Syrianska ut avståndet till Strömstorp samtidigt som man klättrade förbi IFK Kumla.

Örebro Syrianska IF – IK Franke (1-0)2-1