Helgens genrep mot broderföreningen Syrianska IF Kerburan blev ingen lyckad tillställning för Örebro Syrianska IF. Efter 1-0 i halvtid blev slutresultatet 3-0.

Örebro Syrianska IF som hade båda målvakterna borta därför fick Simon Alan kliva fram. Örebro Syrianska IF gjorde väl inte någon av försäsongens bättre matcher då man mötte
broderföreningen Syrianska IF Kerburan på bortaplan. Matchens första chans fick dock Örebro Syrianskas Johannes Kaya som höll på att göra mål på ett rätt bra fri lägge, men skjuter över helt. Efter dryga tio minuter tar Syrianska Kerburan ledningen genom Sebastian Sallanto 1-0. Annars var det Örebro Syrianskas som pressade mest under första halvleken och hade också bästa chansen att göra nästa mål. Då Zeid Yasin blev framspelad helt fri mot målvakten som gör en fin parad räddning.

I andra halvlek lyckades Syrianska IF Kerburan rycka upp sig något och mycket av spelet förlades nu på Örebro Syrianska planhalva. Men Örebro Syrianska kunde sticka fram ett par gånger, fast det blev aldrig några riktigt farliga lägen. I 66:e minuten kom matchens andra mål från Syrianska IF Kerburan. Örebro Syrianska blev blåsta på en straff efter att Marcus Brandao de Vargas blivit fälld. I den 88:e kom matchens prestation då Sebastian Sallanto lyckas dribbla sig igenom Örebro syrianskas försvar och förvaltade chansen med ett fint avslut. Avslutet resulterade till 3-0 för hemma laget.

Syrianska IF Kerburan – Örebro Syrianska IF 3-0 (1-0)

1-0 (10) Sebastian Sallanto
2-0 (66) Karwan Zarifnejad
3-0 (88) Sebastian Sallanto

Arena: Råby Konstgräs