Örebro Syrianska besegrade IF Eker Örebro med 0-1 i derbyt på Trängens IP. Brassen Diego Pereira Valviesses 0-1 punkterade matchen med ett distinkt skott i mitten av andra halvlek.

Adad Hanna utbytt på grund av skada redan efter 10 min och en första halvlek som slutade mållös, det ska nog IF Eker Örebro vara riktigt nöjda med. Hemmalaget hade inte mycket att komma med och för Örebro Syrianskas del hade Ala Mohammad två fina möjligheter att spräcka nollan. Ekers försvar agerade vid rätt ögonblick och tog bort dem. Många skott från Örebro Syrianskas sida ställde till en hel del besvär för Ekers försvar innan domaren blåste av till halvtidsvila.

I andra halvlek flyttade Örebro Syrianska upp positionerna och redan efter någon minut försökte Örebro Syrianska igen med ett fint spel skapa ett bra anfall. Även denna gång lyckades Ekers försvar vara med på noterna och motade bort bollen. Matchen var Örebro Syrianskas som till stora delar ägde bollen medan Eker hoppades på kontring. Men i den 64:e lyckas Diego Pereira Valviesse dribbla, snava på bollen och få i väg ett skott. Bollen träffade en back och kom sedan i retur, där Diego kunde pricka in segermålet fri.