Det bjöds på hela fem snygga mål när Örebro Syrianska tog emot tabell tian IFK Kumla hemma på Örnsro IP på söndag, slutresultatet skrevs till hela 5–0 (3–0).

Örebro Syrianska började bäst. Efter åtta minuter rullade Ala Mohammad upp Kumla försvaret och satte 1-0. Daniel Kaya utökade ledningen till 2-0 med ett snyggt retur skott från Adad Hanna som skött från trettio meter och träffade ribban. En kvart senare bjöd Ala Mohammad på ett fint mål och utökade till 3-0. Gästande IFK Kumla kunde aldrig hämta sig efter chocköppningen och hade inget att sätta emot hemma laget som dominerade fullständigt i första.

I andra halvlek börjar det lossna helt för hemma laget och visade ett rik klass på passningsspelet, kanske var den bästa Örebro Syrianska gjort den här säsongen. Ju längre halvleken led, desto farligare blev också Örebro Syrianska framåt med ribb träff som Razak Ouro Nimini hade. Under matchens 55:e minut lossnade det och man dödade matchen med mål av Fredrik Siik som fick ett sten hårt skott och satte den bakom målvakten 4-0. I den 70:e match minuten kanske kom det snyggaste målet av alla Marcus Brandão de Vargas, skött ett skott som dök in bakom Kumla målvakten 5-0.

Örebro Syrianska IF – IFK Kumla 5-0 (3-0)
Ala Mohammad 1-0 8
Daniel Kaya 2-0 10
Ala Mohammad 3-0 17
Fredrik Siik 4-0 55
Marcus Brabdao De Vargas 5-0 70

Arena: Örnsro IP