Örebro Syrianska gästade på torsdagskvällen Behrn Arena i vårsäsongens sista match. Örebro Syrianska, som inför matchen hade åtta matcher utan förlust, åkte på förlust.

Derbyt började ganska jämn och ledningen tog Ösk ungdom via Edvin Möller i den 35 minuten. På en direktpass in i straffområdet drog han in 1–0. Men Örebro Syrianska kom tillbaka med besked. Bara några minuter efteråt kunde En halvdan bakåtpass snappades upp av Örebro Syrianskas brasse Diego Pereira Valviesse, som rundade ÖSK-målvakten, och placerade in kvitteringen strax innan halvtidsvilan.

I andra halvlek fortsatte Örebro Syrianskas dominans. Örebro syrianska kunde ett par gånger sticka fram men riktigt farligt blev det aldrig. Adam Botvidsson nådde högst på ett inlägg från höger och skallade bollen i insidan av ribban 2-1. Örebro Syrianska fortsatte trots resultatet att anfalla med stora delar av sitt lag. Sista delen av matchen dominerades av Örebro Syrianska som sökte kvittering utan att lyckas med tre anfallare i slutet då Samuel Mokede byttes in.

Ösk Ungdom – Örebro Syrianska IF 2-1