Örebro Syrianskas förlustfria svit håller i sig, men denna gången med ett nödrop. FBK Karlstad visade sig vara precis så motspänstiga som befarat och hade tre poäng. Då kvitterade Diego Pereira Valviesse i den 84:e. I den sista ordinarie matchminuten fixade Diego Pereira Valviesse 2-1 ledning, men slutresultatet skrevs till 2–2.

Sett till statistiken var Örebro Syrianska överlägset FBK Karlstad. Sjuttioprocentigt bollinnehav, Men som den gamla visan går – Det är målen som räknas. Det såg så stabilt ut direkt när matchen drog igång. Örebro Syrianska höll i bollen och kom ganska enkelt fram till domänerna strax utanför FBK Karlstads straffområde. Matchbilden blev precis den som gästerna ville ha. nitton minuter senare tog FBK Karlstad ledningen. Syrianska försvaret drällde lite med bollen efter en frispark och möttes till Olof Engh

Andra halvlek såg i mångt och mycket ut som den första, med skillnaden att FBK Karlstad blev än mer tillbakatryckta. Örebro Syrianska hade mycket väl kunnat ta kvittera ett par gånger om.
Först i den 84:e matchminuten kvitterade Diego Pereira Valviesse och tre minuter senare hade han gett hemmalaget ledningen. Men något segermål blev det inte. I matchens sista skälvande minut kvitterade gästerna.

Örebro Syrianska IF – FBK Karlstad  2-2 (0-1)
Diego Pereira Valviesse 1-1 84
Diego Pereira Valviesse 2-1 87

Arena: Örnsro IP