Örebro Syrianska åkte ner till Arboga lördagseftermiddagen för att ta sig an serieledaren Arboga Södra på Ekbackens IP. Inte många trodde på seger, men Örebro Syrianska lyckades en mycket stark insats som ledde till 1-4.

Matchens fördes av klart taggade Örebro Syrianska som började med ett rasande tempo.
Det var två spelskickliga lag som ställdes mot varandra denna afton, där dock Örebro Syrianska styrde det mesta av spelet. Det dröjde till den 24:e minuten för Örebro Syrianska att ta ledningen genom Ala Mohammad. Man hade ett flertal bra tillfällen att öka på ledningen innan halvleksvilan, vilket gjordes i den 33:e minuten genom Skyttekungen Diego Pereira Valviesse som klart nickade in 0–2.

Marcus Brandao de Vargas fick efter åtta minuters spel ett gyllene läge som han tar vara på och utökar Örebro Syrianskas ledning till Sedan reducerade hemmalaget, innan Marcus Brandao de Vargas gjorde sitt andra mål för kvällen.