Med sex matcher kvar tycks inget kunna stoppa Örebro Syrianska som idag tog sin tredje raka seger mot IFK Örebro. Örebro Syrianska mötte motståndarna för tre månader sedan och visade sitt tuffa motstånd hemma mot seger. Idag gjorde de det på nytt.

Solen sken och Örebro Syrianskas åskådare promenerade in på Örnsro IP en efter en och var förväntansfulla. Var och en ville ta hem tre nya poäng och så blev det också. Första halvlek var väldigt jämn. Örebro Syrianskas backlinje hade ett bra samarbete, men IFK Örebro hittade en lucka i 28 minuten och nickade in ett mål. Resten av första halvlek dominerades av Örebro Syrianska som var sugna på revansch, men inga avslut gick som planerat och de första 45 minuterna slutade 0-1 till IFK Örebro.

Ett helt nytt Örebro Syrianska vandrade in på plan för att visa vad de går för under andra halvlek. De hade nu hittat sin kämparanda och styrde den resterande trekvarten. I 55 minuten gjorde tränaren Nuri Aykal ett byte som skulle komma att löna sig för laget. Den spelande tränaren Samuel Mokédé gick in på plan och blev fälld efter tio minuters spel i straffområdet. Marcus Brandáo de Vargas fick äran att skjuta straffen och han satte den mycket säkert i nedre högerkanten av målet. Åskådarna jublade fortfarande efter första målet, då det andra målet placerades in under IFK Örebros målvakt två minuter efter av Ala Mohammad. Ett resultat av ett passningsspel som var på topp.
 2-1 till Örebro Syrianska, men matchen var inte slut ännu. Med nio minuter kvar av derbyt dömde domaren en hörna åt Örebro Syrianska som resulterade i att flera försök på mål misslyckades. Till slut hamnade bollen hos nummer elva Samuel Mokédé, som touchade in bollen på ett sådant smidigt sätt att IFK Örebros målvakt inte hann reagera. Matchen slutade 3-1.

Örebro Syrianska IF – IFK Örebro – 3-1 (0-1)
Marcus Brandáo de Vargas 1-1 65
Ala Mohammad 2-1 67
Samuel Mokédé 3-1 81

Arena: Örnsro IP