Örebro Syrianska mötte idag, onsdagen 10/9, BK Forward som är ett division 1 lag. Hemmalaget gick ut på planen med ändrade positioner för en del och istället för ordinariemålvakten kunde vi se Iskander Komo i mål. För att det skulle bli rättvist fick Örebro Syrianska skjuta två straffar innan andra halvlek sattes igång, men detta hjälpte inte laget.

Idag blev det förlust mot BK Forward trots bra spel och en man mindre på plan. Örebro Syrianska fick ett gyllene tillfälle att göra matchens första mål i 23 minuten, men missade den möjligheten. I 31 minuten utdelades ett rött kort till Ala Mohammad som fick lämna fotbollsplanen och de bytte laguppställningen till 4-4-1. 5 minuter efter skötts ett långskott från BK Forwards sida som målvakten inte kunde rädda. Första halvlek var slut och Örebro Syrianska låg under med 0-1.

Innan andra halvlekens startsignal skulle två straffar skjutas av Örebro Syrianska. Modou Jallow började med ett skott som han placerade i målets vänster sida, men BK Forwards målvakt var på sin vakt och tog emot bollen i sin famn. Näste man på tur var Adad Hanna som satte bollen i målets nedre vänsterkant och kvitterade till 1-1.  1 minut in i andra halvlek var BK Forwards anfallare igång igen och gjorde mål. I 58 minuten var det dags återigen och Örebro Syrianska låg under med 1-3, men de gav inte upp. Passningsspelet blev bättre och bättre och i 67 minuten fick Daniel Kaya en assist av den spelande tränaren Nuri Aykal och gjorde en så kallad ”helikopter” och sköt in bollen i målet. Matchen slutade 2-3, men det var ett tappert försök av Örebro Syrianska som nu får koncentrera sig inför matchen mot Adolfsberg som spelas på lördag.

Örebro Syrianska IF – BK Forward – 2-3 (0-1)
Adad Hanna 1-1 45 (straff)
Daniel Kaya 2-3 67

Arena: Örnsro IP