Efter dagens förlust är kval till division 2 inte längre en möjlighet. Det började bra för Örebro Syrianskas del, men laget som leder tabellen, Köping FF, kvitterade och matchen slutade 1-2 till motståndarna.

Örebro Syrianska inledde matchen snabbt och många chanser skapades. Inte enbart för hemmalaget utan även för motståndarna Köping FF. Efter 24 minuters spel blev Diego Pereira Valviesse fälld i straffområdet och gav lagkamraten Marcus Brandão de Vargas chansen att få göra matchens första mål. Han utnyttjade läget och satte bollen väldigt säkert i målets vänstra hörn. Matchen fortsatte och det var Örebro Syrianska som skapade chanserna, men någonting gick snett. I 39 minuten kvitterade Köping FF och nervositeten växte för både tränare, spelare och supportrarna.

Med endast tio minuter kvar av matchen kom målet som alla fruktade – Köping FF jublade efter sitt 1-2 mål och matchen tog slut kort därefter.
 Örebro Syrianska har en match kvar som spelas den 27/9 borta mot Karlstad BK, men eftersom Örebro Syrianska inte tog några poäng idag spelar det ingen roll om de vinner eller förlorar, dock ska de göra sitt bästa och visa hur duktiga de egentligen är.

Örebro Syrianska IF – Köping FF 1-2 (1-1)
Marcus Brandão de Vargas 1-0 24

Arena: Örnsro IP