Örebro Syrianska spelade idag sin första träningsmatch för året. Motståndet var div 2-laget Dalkurd, från Borlänge. Matchen började olyckligt, då mittbacken Antonio Louise Emilia, som vikarierade för skadade Barsom Cicek, redan efter 2 minuter skadades och Dalkurd samtidigt fick en straff med 1-0 som följd.

Med ommöblerad backlinje och endast en avbytare på bänken fick det unga laget (äldsta spelaren 23 år).verkligen en tuff match.
Dalkurd med sina 7 högklassiga nyförvärv spelade en snabb attackfotboll som krävde att vi kom igång med det vi förberett oss på träningarna – att organisera laget defensivt, för att därifrån snabbt kunna iscensätta våra anfall.
Hela första halvlek fick vi jobba hårt med det och dessutom åkte vi på 2-0 i baken efter ett mindre bra beslut på mittplanen.
Vi skapade ett par målchanser i första halvleken, men var lite för stressade i avslutningarna.

Halvtidssnacket gick ut på att vi skulle bli bättre på rörelse och kommunikation samt att rätta till några positioner defensivt.
Det gav bra resultat och under de första 10 minuterna av andra halvlek fick vi tag på dem högre upp i planen och började skapa motattacker och målchanser.
Andra halvlek blev mållös, men vi kom bättre i positioner och skapade mer än i första.
Med tanke på att vi hade ett så pass nytt och orutinerat lag, måste matchen som helhet ses som godkänd. Vi visade att vi aldrig ger upp att försöka spela bättre och bättre. Ingen spelare klev undan i närkamperna och man kunde se glimtar av smart, tekniskt samarbete mellan våra stenhårt arbetande spelare.
Att vi bara hade en avbytare, efter sena återbud, samt Antonio Louise Emilias tidiga skada, gör inte insatsen sämre.

– Unga spelare som Igor Coric, Gabbe Somi, Rabi Mourad och Johannes Kaya visade mycket goda kvalitéer och nye målvakten Victor Crona visade hög klass. Tillsammans med övriga mer rutinerade spelare kommer dessa att bli viktiga delar av ett ungt starkt Örebro Syrianska, säger Hasse Källén.

Dalkurd FF– Örebro Syrianska IF 2- 0 (1-0)