Örebro Syrianska mötte på söndagen div 4-laget IK Franke på Råby IP i Västerås. På den stenhårda konstgräsplanen spelade Örebro Syrianska till en början med en avvaktande defensiv vilket innebar att IK Franke hade ett något större bollinnehav.
– laget börjat skapa målchanser och att första målet kom idag är glädjande, säger Hasse & Peter

Lagen hade varsin het chans i den första halvleken. Men 1-0 kom för IK Franke genom en så kallad indianare utanför straffområdet. Med tanke på att Örebro Syrianska spelar i div 3 och IK Franke spelar i div 4 stod västeråsarna upp överraskande bra under de inledande 45 minuterna.

Till den andra halvleken tog Örebro Syrianska över matchen helt och dominerade så totalt att IK Franke sällan kom över mittlinjen. Ett rörlig och snabbt passningsspel för Örebro Syrianska resulterade i ett antal målchanser. I den 60:e match minuten kom äntligen det första målet för året då Gabriel Binay stänkte in kvitteringen efter ett kanon skott mot mål. Örebro Syrianska kunde ha vunnit med både 5-1, men 1-1 blev slutresultatet.

IK Franke – Örebro Syrianska IF 1-1 (1-0)

Arena: Råby IP